BilenDiler Geschrieben vor 2 Stunden Melden Geschrieben vor 2 Stunden What stood out to me about Spin rise was the clean design and easy navigation. Zitieren
lessi444545 Geschrieben vor 1 Stunde Melden Geschrieben vor 1 Stunde Deyəsən, elə bir vaxt idi ki, həyatımda hər şey bir-birinə qarışmışdı. İşdəki gərginlik, evdəki təmir işləri, bir də üstəlik dostların arasındakı o boğucu suallar – "Nə vaxt ailə quracaqsan?", "Hələ də həmin şirkətdə çalışırsan?" – sanki hamısı birdən üstümə gəlmişdi. Həmin gün cümə axşamı idi, saat axşam səkkizə yaxınlaşırdı və mən, Rəşad, sadəcə bir nəfəs almaq istəyirdim. Kompüterin qarşısına keçdim, əlimdə isti çoban qəhvəsi, heç bir məqsədim yox idi. Sadəcə, beynimi boşaltmaq, bir az da olsa reallıqdan uzaqlaşmaq üçün maraqla bir neçə linkə kliklədim. O vaxtlar Mostbet-in adını eşitmişdim, amma heç vaxt ciddi ciddi baxmamışdım. İçəridə nə var, nə yox, görmək üçün girdim. Və o an, taleyin mənim üçün gizlətdiyi sürprizlərdən xəbərim yox idi. Başlanğıcda sadəcə səhifəni gəzirdim, rənglərə, oyunların adlarına, müxtəlif bölmələrə baxırdım. Onu da deyim ki, bütün həyatım boyu qumara qarşı heç vaxt həvəs olmayıb. Bəli, bəzən dostlarla lotereya oynayardıq, ya futbol üstə məzələnərdik, amma bu heç vaxt ciddi bir şey olmayıb. Amma o axşam birdən içinə doğdu: "Bəs niyə də olmasın? Niyə bu az pulu sınaya bilməyim?" On manatım var idi, elə, kiçik bir məbləğ, itirsəm də qəlbim ağrımazdı. Elə bu düşüncə ilə hesabımı doldurdum. Bu addım atılan kimi, ürəyimdə o qəribə hiss – nə isə yeniliyə başlamağın həyəcanı – başladı. Amma əsl macəra hələ qabaqda idi. Bir neçə sadə oyunda şansımı sınadım, bəzən uduzdum, bəzən qazandım, amma bu daha çox vaxt keçirmək üçün idi. Elə bir an gəldi ki, ekranda "Böyük Qazan" bölməsi diqqətimi çəkdi. Oranın qaydalarını oxudum, qəribə də olsa, qaydalar mənə çox sadə və başa düşülən gəldi. Fikirləşdim, "Gəl bir dəfəlik ciddi oynayım, nə olacaqsa, olsun." O vaxt heç anlamırdım ki, bu qərar həyatımın ən xatırlanası gecələrindən birinə aparacaq. Dərhal xatırlayıram, həmin gün işdən o qədər yorulmuşdum ki, paltarımı belə dəyişməmişdim – hələ də qara kostyum və boz köynəkdə idim. Güzgüyə baxdım, saçlarım dağınıq, gözlərimin altında xallar var, amma gözlərimdə qığılcım var idi. Birdən özümü başqa bir insan kimi hiss etdim. Uduzan və ya qazanan deyil, sadəcə bu anın içində olan bir adam. Təxminən on beş dəqiqə ekranın qarşısında çevrildikdən sonra, birdən-birə uğurlu bir seriya başladı. Kiçik-kiçik məbləğlər gəlməyə başladı, amma heyv kimi yox, elə sakit, inamlı. Sanki sistem mənə nə isə demək istəyirdi, "Davam et, bu sənin axşamındır." Və mən davam etdim. Hiss elə bil barmaqlarıma, əllərimə yayılırdı. Hər bir klik, hər bir düyməyə basmaq mənə bir şey hiss etdirirdi – həyəcan, amma yumşaq, qorxulu deyil. Otaqda tək idim, pəncərədən kənarda payız yağışı çıtıldayırdı, isti çoban qəhvəmin buxarı ekranın önündə əriyirdi. Bu mənzərə o qədər sakitləşdirici idi ki, mən tamamilə rahatlaşdım. Nə qədər udduğumu, nə qədər itirdiyimi saymağı unutdum. Sadəcə axına qapıldım. Təxminən qırx beş dəqiqə davam edən bu oyundan sonra, birdən gördüm ki, balansımda elə bir rəqəm var ki, gözlərimə inana bilmirəm. Nəfəsim bir anlıq kəsildi. O hiss ki, "Yox, bu real ola bilməz," – içinizdə həm sevinc, həm də inamsızlıq dalğası yaranır. Elə bil bir quş içinizdə qanad çalır. O an ekrana baxıb bir neçə saniyə heç nə etmədim. Əlimdəki qəhvə soyumuşdu, amma fərq etmədim. Sadəcə gözlərimlə o rəqəmi udmağa çalışırdım. Sonra birdən səslə güldüm – elə bir gülüş ki, uzun müddətdir etməmişdim. Özümə sual verdim: "Bu mənəm?" Amma tez ayıldım. Çünki bilirdim ki, şans həmişə qalib gəlməz, amma bu axşam taleyim başqa cür qərar vermişdi. Həmin gecə səhərə qədər yatmaz, hər dəqiqəni yaşamağa çalışardım. Etiraf edim, sonra bir neçə dəfə təkrar oynamaq istədim, amma içimdəki o səs mənə dedi: "Dayan. Bu anın dadını çıxart." Və mən dayandım. Nə qədər qazandığımı deməyə ehtiyac yoxdu – bu hekayə puldan daha çox hisslər haqqındadır. Səhər oyananda, günəş yenə pəncərədən içəri dolurdu. Dünən axşam yağan yağışdan əsər-əlamət yox idi. Mənə elə gəlirdi ki, dünya daha parlaq, insanlar daha mehribandır. Həmin gün işə gedəndə, adi gündən fərqli olaraq, metroda insanlara gülümsədim. Kimsə mənə baxıb təəccübləndi, amma vecimə də deyildi. Çünki içimdə o qəribə rahatlıq vardı. Uzun müddətdir hiss etmədiyim bir rahatlıq. Mən başa düşdüm ki, əsl qələbə pulda deyil, bu hissi, bu enerjini yaşamaqdır. Həmin axşamı, o təsadüfü, o andakı cəsarətimi unutmayacağam. Amma maraqlıdır, hekayəm burada bitmir. Dostlarım bu hadisəni eşidəndə, bəziləri "Bəs necə?" deyə soruşdular. Bəziləri isə "Mən də cəhd edim?" dedi. Amma mən hər birinə eyni cavabı verdim: "Hər şey təsadüfdür. Məqsəd udmaq yox, bu prosesdən zövq almaqdır." Çünki mən özüm bunu yaşadım, hiss etdim, gördüm. Həmin gündən sonra, arada-boşda yenə Mostbet-in səhifəsini açıram. Amma bu artıq aludəçilik yox, mənim üçün bir növ "kiçik istirahət" saatlarıdır. İşdəki fasilələrdə və ya evdə yorğun olanda, bir fincan qəhvə ilə ekrana baxmaq mənə başqa bir aləmə qapılmaq imkanı verir. Və inanın, bu bəzən ən yaxşı terapiyadır. Bir dəfə dostum Əli dedi: "Ya, Rəşad, axı bu internet oyunları, qumar, niyə lazımdır?" Mən güldüm, çünki o başa düşmürdü. Mən ona izah etdim ki, söhbət burada mərc etməkdən yox, özünü sınamaqdan, həyatın monotonluğundan qaçmaqdan gedir. Hərdən insan bir az adrenalindən doymaq istəyir. Və bu, gündəlik həyatın boz rənglərinə qarşı möhtəşəm bir sıçrayışdır. Ətrafda nə qədər insan var ki, həyatlarını yaşamaq yerinə, sadəcə nəfəs alırlar. Amma o axşam mən nəfəs almağı yox, yaşamağı seçdim. Hisslərimin zirvəsində o anda, tək otağımda, sanki bütün dünya mənimlə birlikdə fırlanırdı. Sonralar həmin gecəni düşünəndə, anlayıram ki, hər şey bir sıra təsadüflərdən ibarət idi. Mən o axşam Mostbet-ə daxil olmasaydım, bəlkə də bu hissi heç vaxt yaşamazdım. Amma taleyin bir qərarı ilə, sanki bir sehrbaz əlini mənim üzərimə çəkmişdi. Və bəli, mən qalib gəldim. Amma bu qələbə yalnız mənə məxsus deyil. O qələbə hər bir insanın içindəki cəsarətə, təcrübəyə, bir az da şansa aiddir. Bu səbəbdən indi hər dəfə səhifəni açanda, özümə xatırladıram: "O axşamı unutma, həmin hissi yadda saxla." Və bununla da, yeni oyuna başlamaq mənim üçün sadəcə mərc deyil, keçmişə, o gözəl axşama qayıdışdır. Axşam saatlarında pəncərədən baxanda, indi də yağış yağır. Amma bu dəfə fərqli. Bu yağış mənə həmin axşamı xatırladır. Həmin vaxt otağımda oturub ekrana baxırdım, hisslərim çılğın dalğalarla gəlirdi. İndi isə rahatlıqla gülümsəyirəm. O gün qazandığım məbləğ hələ də bank kartımdadır, toxunmamışam. Niyə? Çünki bu, mənə o gecənin xatirəsini, o həyəcanı yaşatmaq üçün kifayətdir. Mən bir dəfə o hissi dadmışam, bir daha yaşamaq istəyirəm, amma yeni bir səviyyədə. Bu səbəbdən hərdən səhifəyə girib baxıram, amma tələsmirəm. Hər şey öz vaxtında olar. Söhbətin yekununda, dostlarıma həmişə eyni şeyi deyirəm: "Həyatı ciddiyə almayın, bəzən taleyin oyunları ən yaxşı yoldaşınızdır." O axşam mən yalnız pul qazanmadım, həm də özümü yenidən kəşf etdim. Və bu gün, işdən gələndə, yenə çoban qəhvəmi dəmlədim, kompüteri açıb həmin səhifəyə baxdım. Təbii ki, hər uduş təkrar etmir, amma hər uduşun başqa bir hekayəsi var. Mənim hekayəm, rəqəmlərlə yox, duyğularla ölçülür. Amma bilirsinizmi, ən maraqlısı o an dediyim sözdür: "mostbet helpline ünvanında nə qədər oyun varsa, hər birinin sonunda bir qələbə hekayəsi dayanır. Sadəcə onu tapmaq lazımdır." Və həmin axşam mən onu tapdım. Uzun sözün qısası, əgər bir gün kəşf etsəniz ki, həyatınızda bir şey itib, ya maraq azalıb, sadəcə bir klik edin. Amma unutmayın: hər şey təcrübə üçündür. Nəticə yox, proses önəmlidir. Bu gün mən o axşama görə minnətdaram. Çünki həmin axşam mən öz taleyimlə yeni bir tanışlıq etdim. Və inanın, bu tanışlıq indiyə qədər davam edir. Axı, bəzən ən yaxşı hekayələr təsadüfdən başlayır, amma ən gözəl xatirələr kimi qalır. Belə də, mən bu yolda bir daha irəli addım atmağa hazıram. Hər dəfə "Mostbet helpline" sözlərini gördümdə, o axşamı, o isti çoban qəhvəni və taleyin o gözəl gülüşünü xatırlayıram. Və yenə gülümsəyirəm. Zitieren
Empfohlene Beiträge
Deine Meinung
Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Benutzerkonto hast, melde Dich bitte an, um mit Deinem Konto zu schreiben.